Gasztronómiai estek
Időpont: 2025. november 17., hétfő 18:30
(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)
Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- és Vörösmarty-terem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
A vacsora témája:
10 éves Szekszárd palack – 10 borász, 10 bor, egy közös történet
A Szekszárdi Borvidék legjelesebb borászatai által életre hívott
Szekszárdi Bormíves Céh – többéves előkészítő munka után – tíz esztendeje alkotta meg a Szekszárd Palackot.
Ebbe a karakteres, stílusosan tervezett üvegbe kizárólag
a borvidék emblematikus borai – a Kadarka, a Kékfrankos és a Bikavér – kerülhetnek, méghozzá csak akkor, ha a Bormíves Céh zsűrije az adott bort arra érdemesnek ítéli.
A palack azóta a minőség, az összefogás és a
szekszárdi borok egyedi karakterének szimbóluma lett.
Most, tíz év távlatából, a borvidék tíz kiváló borásza és tíz válogatott bora érkezik, hogy egy közös esten meséljenek a Szekszárd Palack történetéről – a kezdetektől napjainkig.
Tíz borász, tíz bor, egy borvidék – és egy este, ahol minden korty egy darab Szekszárd.
A 10 borászat: Attila Birtok, Bodri Pincészet, Eszterbauer Borászat, Heimann Családi Birtok, Lajvér Borbirtok, Pálinkás Pince, Sebestyén Pince, Takler Pince, Tüske Pince, Vida Borbirtok
Az est házigazdája: Domián Emese, nemzetközi borakadémikus
MENÜSOR
Aperitif:
Tüske Harmados Kadarka 2024
Falatka:
Füstölt kacsamell áfonyás borzselével
Szekszárd Palack bemutató
Heimann Porkoláb Kadarka 2024
Hideg előétel:
Feketebundás lazac algasalátával
Vida Bonsai 2024
Eszterbauer Tanyamacska Kékfrankos 2024
Főétel:
Libacomb lilakáposzta-krémmel, édesburgonyafánkkal és jus-vel
Sebestyén Iván 2020
Takler Örökség Bikavér 2019
Kincses Sajtválogatás:
Parenyica töltött tekercs, Szekszárdi szenes, Camembert
Lajvér Kékfrankos 2020
Attila Birtok Bendegúz Kékfrankos válogatás 2021
Desszert:
Étcsokoládé mousse meggyel
Pálinkás Pincejava Bikavér 2023
Bodri Dűlőválogatás Bikavér 2022
Espresso
Ásványvíz
