Gasztronómiai estek

Időpont: 2025. április 28., hétfő 18:30
(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)
Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- és Vörösmarty-terem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

A vacsora témája:
MTA BORA 2025

Az italsorban az MTA BORA 2025 cím nyertes borait elsőként kóstolhatják meg Vendégeink
Fiáth Attila, DipWset, nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem docense,

a Burgundy School of Business visiting professora, az
MTA BORA verseny zsűrijének alelnökének bemutatásával.
Az estet Gazsi Norbert Béla zongorista,

az Országos Bárzongorista Verseny Cziffra György Emlékére II. helyezettje kíséri.

MENÜSOR
Aperitif
Falatka:

Libamáj barack chutney-val kaláccsal

Hideg előétel:

Francia kérges sajt grapefruit salátával

Leves:
Karfiolkrémleves bacon-nel
Főétel:

Borjúgerinc BBQ mártással, graten burgonyával és spárgával

Desszert:

Csúsztatott palacsinta csokoládéval és meggy mártással

Espresso
Ásványvíz

 

augusztus 3, 2022

Mire készüljünk egy díszvacsorán?

MIRE KÉSZÜLJÜNK EGY DÍSZVACSORÁN? Egy díszvacsora pillanatit erősen szabályozzák az etikett előírásai. Ettől még persze lehet természetesen viselkedni, de a szabályok alapvetően meghatározzák az est hangulatát – a sok szabály azért született, hogy az emelkedett pillanatok különlegeségét hangsúlyozza, méltóságot adjon az eseménynek. A legfontosabb tudnivalók egy helyen – röviden. Díszvacsorán […]