Gasztronómiai estek

Időpont: 2025. november 17., hétfő 18:30

(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)

Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- és Vörösmarty-terem

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

A vacsora témája:

10 éves Szekszárd palack – 10 borász, 10 bor, egy közös történet

A Szekszárdi Borvidék legjelesebb borászatai által életre hívott
Szekszárdi Bormíves Céh – többéves előkészítő munka után – tíz esztendeje alkotta meg a Szekszárd Palackot.

Ebbe a karakteres, stílusosan tervezett üvegbe kizárólag
a borvidék emblematikus borai – a Kadarka, a Kékfrankos és a Bikavér – kerülhetnek, méghozzá csak akkor, ha a Bormíves Céh zsűrije az adott bort arra érdemesnek ítéli.

A palack azóta a minőség, az összefogás és a
szekszárdi borok egyedi karakterének szimbóluma lett.

Most, tíz év távlatából, a borvidék tíz kiváló borásza és tíz válogatott bora érkezik, hogy egy közös esten meséljenek a Szekszárd Palack történetéről – a kezdetektől napjainkig.

Tíz borász, tíz bor, egy borvidék – és egy este, ahol minden korty egy darab Szekszárd.

A 10 borászat: Attila Birtok, Bodri Pincészet, Eszterbauer Borászat, Heimann Családi Birtok, Lajvér Borbirtok, Pálinkás Pince, Sebestyén Pince, Takler Pince, Tüske Pince, Vida Borbirtok

Az est házigazdája: Domián Emese, nemzetközi borakadémikus

 

MENÜSOR

Aperitif: 

Tüske Harmados Kadarka 2024

Falatka:

Füstölt kacsamell áfonyás borzselével

Szekszárd Palack bemutató

Heimann Porkoláb Kadarka 2024

Hideg előétel:

Feketebundás lazac algasalátával

Vida Bonsai 2024

Eszterbauer Tanyamacska Kékfrankos 2024

Főétel:

Libacomb lilakáposzta-krémmel, édesburgonyafánkkal és jus-vel

Sebestyén Iván 2020

Takler Örökség Bikavér 2019

Kincses Sajtválogatás:

Parenyica töltött tekercs, Szekszárdi szenes, Camembert

Lajvér Kékfrankos 2020

Attila Birtok Bendegúz Kékfrankos válogatás 2021

Desszert:

Étcsokoládé mousse meggyel

Pálinkás Pincejava Bikavér 2023

Bodri Dűlőválogatás Bikavér 2022

 

Espresso

Ásványvíz

 

Az akadémia klubtagjai számára a gasztronómiai est ára bruttó 19.500,-Ft/fő, mely a borokból kóstoló mennyiséget tartalmaz.
Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub Étteremben 2025. november 14. (péntek) 17 óráig lehet.
A változtatás jogát fenntartjuk.
 
Jelentkezés információk:
Bányi Ferenc
+36 30 220 1057, info@klubetterem.hu
augusztus 3, 2022

Mire készüljünk egy díszvacsorán?

MIRE KÉSZÜLJÜNK EGY DÍSZVACSORÁN? Egy díszvacsora pillanatit erősen szabályozzák az etikett előírásai. Ettől még persze lehet természetesen viselkedni, de a szabályok alapvetően meghatározzák az est hangulatát – a sok szabály azért született, hogy az emelkedett pillanatok különlegeségét hangsúlyozza, méltóságot adjon az eseménynek. A legfontosabb tudnivalók egy helyen – röviden. Díszvacsorán […]